Jean Boggio inspireert tijdens Ambiente 2011

In Nederland is de Franse ontwerper Jean Boggio nog niet zo bekend als bijvoorbeeld Marcel Wanders. Maar ik vermoed dat het niet lang zal duren voordat zijn naam ook in Nederland bekend klinkt.

Tijdens de Ambiente, een belangrijke internationale vakbeurs voor de woon- en meubelindustrie welke jaarlijks in Frankfurt wordt gehouden, was Jean Boggio aanwezig met een eigen stand. Officieel Jean Boggio for Franz, de lijn en collectie die hij op dit moment voert. En ik had het genoegen om een uitgebreide rondleiding van de ontwerper te krijgen.

Jean Boggio: Hermès, Concorde, sieradenlijn

Jean Boggio begon zijn carière als sieradenontwerper. Dankzij zijn verrassende begrijpelijke ontwerpen wist hij al snel naam te maken. En al snel volgde het luxe label Hermès, voor wie hij serviezen en sjaals ontwierp. Daarnaast heeft Jean ook een servieslijn ontworpen voor de Concorde, u weet wel, dat supersonische vliegtuig dat tegenwoordig niet meer vliegt.

Jean Boggio for Franz

De samenwerking tussen Jean Boggio en Franz is bijna vanzelfsprekend te noemen. Franz is een Aziatisch porseleinmerk. En met de ervaring die hij had opgedaan met eerdere projecten was er niets meer dat zijn creatieviteit kon remmen. De schoonheid van de natuur geeft daarbij de grootste inspiratie. Vooral de jungle!

Kenmerkend kleurgebruik Jean Boggio

De collectie Jean Boggio for Franz omvat borden en bestek. Maar ook kasten, stoelen en tafels, al dan niet deels bekleed met porselein. Zoals deze houten stoel met een rugleuning bekleed met porselein. Een grote tekening, symetrisch opgedeeld in losse tegels, die met de hand worden geglazuurd en aangebracht op de rug.

Naast wit en zwart werkt Boggio veel met kleur. Heldere felle kleuren die elkaar op speelse wijze aanvullen. Het is bijna zijn handelsmerk, in de collectie For Franz. Groen, oranje, blauw, rood, roze, paars en geel. Ze gaan met het grootste gemak hand in hand.

Blijven verrassen

“Ik vind het leuk als ik mensen kan verrassen. Wie goed naar mijn werk kijkt, ziet dat in de kleinste details iets bijzonders gebeurt.” aldus Boggio. En ik kon het alleen maar beamen.

 

 

 

Post to Twitter

Comments

 1. Hi. I see that you don’t update your page too often.
  I know that writing content is boring and time consuming.
  But did you know that there is a tool that allows you to
  create new posts using existing content (from article directories or
  other websites from your niche)? And it does it very well.
  The new articles are unique and pass the copyscape test.

  You should try miftolo’s tools

Speak Your Mind

*