Woontrends winter 2010-2011

Welke trend je ook volgt, kleur komt weer terug!

Kleur is wel de meest opvallende woontrend voor 2011. En we zullen zien dat er nog meer kleur aankomt!

Na de terughoudendheid die de economische crisis met zich meebracht,  ontluiken de kleuren weer. Een tijd van bezinning heeft ons volwassener gemaakt.  We kiezen bewuster en staan stil bij wat we doen.  We hebben behoefte aan verdieping en zijn bewust van de toegevoegde waarde van ons interieur.

Natuur, duurzaamheid  en traditie zijn de grote inspiratiebron.  Zelfontwikkeling en persoonlijk  willen onderscheiden zijn de belangrijke onderstroom.

Woontrend 2011: Kleur

Kleur wordt toegepast in kleur groepen of paletten. Niet 1 of 2 accent kleuren, maar een reeks uit een palet van turqois blauw tot diep indigo van zacht lila tot diep purple. Maar wel gedoceerd en niet overvloedig.

De kleur wordt toegepast op een muur, in accessoires als kaarsen, kussens en een enkele stoel.

Woontrend 2011: materialen

De materialen zijn puur en zo uit de natuur gehaald.  Hout, leer, linnen, katoen, bont, zijde en glas zijn in vele vormen en hoeveelheden gebruikt.  Maar ook schelpen en hoorn zien we veel terug in de accessoires voor 2011.

Vormen

De vormen zijn stoerder en eenvoudiger.  Er is meer aandacht voor het ontwerp en details. Eenvoudige vormen, maar wel uitgevoerd in leer of hout. Niet alleen voor stoelen, maar ook voor spiegels, bijzet tafels en verlichting. De kleden worden weer laagpoliger, maar in materialen als viscoze, bamboo en zijde of en combiantie van materialen. 

Presentatie

De grote lijnen in een huis zullen altijd wel om een bepaalde symetrie vragen, maar  voor de aankleding is het over. De tijd van accessoires  twee aan twee te presenteren  in de vensterbank of op het dressoir  is geweest.  Nu worden er meer stijl- en sfeergroepen gemaakt, van dierbare  ( vaak meegenomen van een van de vele reizen of uit de familie) voorwerpen in combinatie met hedendaags design of antiek.

Verzamelen mag weer en dat mag getoond worden. De hit van 2011 zijn de  glazen stolpen en mini-vitrinekastjes. Waarin je mag laten zien wat je mooi vindt, wat je dierbaarbaar is of gewoon voor de fun. En dit mag je tonen op de tafels en kasten.

Maak leuke sfeerbeeldjes met oud tafelzilver of sierraden, mooie stenen of schelpen, Buddha of  mooie bloemen.

>> Woontrends voor 2011 en 2012

>> 5 Tips voor het kopen van de juiste stolp of vitrinekastje

>> Luxe bontplaids, duurzaam en scherp geprijsd

>> Kijk ook eens op onze webshop LuxuryByNature

Post to Twitter

Speak Your Mind

*