Nautilusbeker (Nautilus Cup) Te Koop

De Nautilusschelp was een populair item tijdens de Renaissance, en mochten niet ontbreken in de zogenaamde Wunderkammer. Daar waar alle bijzonderheden uit de natuur werden tentoongesteld, voornamelijk voor privégebruik, of om mee te pronken. Zo’n schelp was destijds duur, maar viel nog wel te betalen.

Van schelp naar NautilusBeker

Zilversmeden plaatsten de toch al unieke Nautilusschelp op een zilveren voetje, waardoor de Nautilusschelp al snel tot een extravagante kostbare NautilusBeker (Nautlilus Cup) transformeerde. 

NautilusBeker: om mee te pronken

Het spreekt voor zich dat de NautilusBeker niet voor iedereen was weggelegd. Alleen voor wie het zich kon veroorloven kon een NautilusBeker veroorloven/kopen. En hoewel de term NautlilusBeker klinkt als een gebruiksvoorwerp, om uit te drinken, was het vooral een item om mee te pronken. Dat blijkt ook wel uit de vele schilderijen waar NautlilusBeker in stillevens op staat te schitteren.

NautilusBeker te koop

In diverse musea komt u de NautilusBeker nog wel tegen. Maar het meest bijzondere is toch als je zelf een NautilusBeker kunt kopen. En die mogelijkheid is dichterbij dan u denkt. Want bij LuxuryByNature.nl heeft men 3 Bekers te koop. Handgemaakt, door een echte zilversmidt. En er is zelfs een NautilusBeker waarvan de NautilusSchelp is vervangen door de schaal van een zeeëgel. Een moderne interpetatie van een iconisch voorwerp.

NautilusBeker Marie-Louise van LuxuryByNature.nl

Post to Twitter

Comments

  1. Ronald says:

    Goedemorgen. Ik zie 2 schilderijen met nautilis schelpen. Ik heb er 1 in mijn bezit met de kreeft erop gesigneerd j bouwers. Komt deze bij u vandaan? Heeft u wat meer info erover mvg Ronald

Speak Your Mind

*