Woonmodetrend Day & Night (Rariteitenkabinet)

Twee trendy interieurs. Donker en licht. Een verschil als dag en nacht!  

Intiem en excentriek tegenover kraakhelder en zoet. Het donkere Rariteitenkabinet of de kleurrijke Droomfabriek. De Dark Ages versus De Verlichting. Het verschil tussen nacht en dag ervaren we met woonmodetrend Night & Day. Enerzijds een excentriek interieur met hout, koper en donkere tinten als zwart, bruin, burgundy en nachtblauw. Anderzijds een artistiek interieur met beton, wit en frisse pasteltinten. Wie ben jij; een dauwtrapper of nachtvlinder?

Woontrend Night-Day-luxury by nature foto 1

Donker als de nacht

’s Nachts dimmen we de lichten en gaan de kaarsen aan. Het interieur is sfeervol en donker, met gloedvolle kleuren en materialen. Zwart, donkerbruin, koraalrood, diep oranje, en nachtblauw combineer je met houten meubelen en accessoires in brons en koper. Decoreren is een must, met oosterse tapijten en kussens. De kachel aan en met een glas cognac in je comfortabele stoel: laat die nacht maar komen!

Woontrend Night-Day-Night-1-80 luxury by nature

Tafel Two Tops Secretary van Marcel Wanders voor Moooi, bijzettafel Tray Table van Hay en stoel links Buzz van Bertjan Pot voor Arco beide via The Frozen Fountain, Windsor stoel rechts J110 van Hay via Pols Potten, vest van Inti, schapenvachten van Luxury By Nature, groot bloemstilleven van Wilhelmine van Aerssen Agenturen, kleine schilderijtjes van Prinsheerlijk Antiek, stofrollen op achtergrond uit de winkel van Piet Hein Eek. Op de schrijftafel van links naar rechts: zeeëgels van Jooh Art and Interior, Goliathkever in lijst, vissenskelet, antieke stopfles met zaden en Rosella parkiet , bol uit halfedelsteen en zeeëgel op houten voet van Luxury By Nature, cilindervazen van Lex Pott, koraal op sokkel van Luxury By Nature, koperen bureaulamp en Senegalese kralensnoeren van Pols Potten, zwarte kelk Tasting Glass van Droog i.s.m. het Rijksmuseum. Op bijzettafel: luchtbevochtiger met verlichting van Eibert Draisma, amethist en kogelvis van Luxury By Nature, antieke boeken van Prinsheerlijk Antiek.

Een interieur met bezieling!

Dit huis behoort aan een verzamelaar. Mineralen, halfedelstenen, schelpen, opgezette vogels, vlinders, kevers en dierenskeletten maken het tot een rariteitenkabinet. Maak kleine stillevens op een sidetable of de vensterbank waarbij je verschillende curiosities theatraal uitstalt. Met een bijpassende lamp zet je de verzameling goed in de schijnwerpers.

Night-Day-Night-2-800x967 luxury by nature

Curieus design

Niet alles wat bijzonder is, is opgezet of antiek. De deels geoxideerde cilindervazen uit messing en koper zijn van de jonge Nederlandse ontwerper Lex Pott. Hij gaat in zijn werk op zoek naar de ware kleuren van metalen door ze gecontroleerd te laten roesten. De twee glazen zijn zwart gemaakt om de kleur van de wijn te verhullen voor een blinde proeverij. Ze zijn een herinterpretatie van Studio Droog op twee glazen afkomstig uit de collectie van het Rijksmuseum.

day night woontrend

Weelderige schatkamer

Leg vloerkleden die niet te dik zijn, zoals oosterse tapijten, over elkaar heen voor een intiem en weelderig effect. De ruimte is gevuld met een interessante mix van materialen: de stalen laskast is uitgerust met zwarte tegels van keramiek, de handgemaakte Sanseveria is van vilt, de mand is van riet en de vogel van plastic, terwijl een dot veren de tafel siert.

 

Daglicht

Met de zon staan we op! Het daglicht toont ons alle zoete kleuren in volle glorie. Ze maken dit industriële huis tot een home sweet home. Zacht en zoet door kleuren, dessins en materialen, dromerig door de bijzondere objecten.

daglicht day night woontrend

Kraakhelder en delicaat

Ook in dit interieur wordt verzameld. Grote glazen vazen zet je niet apart maar juist bij elkaar voor een modern transparant lijnenspel. De witte lamp die in 3D werd geprint speelt door zijn rasterstructuur met het licht. De mondgeblazen lamp van Eibert Draisma valt niet alleen op door zijn roze kleur, maar ook door zijn opvallende vorm.

kraakhelder delicaat day night woontrend luxury by nature

Pastel kleurenspel

Betongrijs en koud metaal krijgen een vrolijke twist met oudroze, babyblauw, citroengeel en een aantal neon accenten. Dit Dag-interieur is zelfs een tikkeltje romantisch met kant, voile, bloemdessins en spannende digitale pastelprints. Dat contrasteert mooi met de fijne structuren, geometrische dessins en het rasterwerk van draadmeubelen en –lampen die strak en verfijnd zijn. Zalig tot zonsondergang!

day night woontrend draadstoel

Nacht en Dag in 5 stappen

Kleuren

Nacht: zwart in de basis, accenten in burgundy, koraalrood, nachtblauw en koper.

Dag: wit in de basis, accenten in oudroze, citroengeel en andere frisse pasteltinten.

 

Dessins

Nacht: natuurlijke dessins van vlinders en vogels.

Dag: digitaal geprinte dessins van rasters, kleurvlakken en dromerige bloempatronen.

 

Textiel

Nacht: oosterse vloerkleden, bontplaids en –kussens, dierenvachten en –vellen.

Dag: luchtige stoffen als voile en kant, zachte frisgekleurde kleden.

 

Meubelen

Nacht: oude houten bureaus, metalen archiefkasten, vitrines en grote relaxfauteuils.

Dag: verfijnde metalen meubelen, krukjes en stoelen van gelakt draadstaal.

 

Accessoires

Nacht: koperen items en ‘rariteiten’ als ingelijste vlinders, insecten, schelpen en stenen.

Dag: frisgekleurd textiel, mondgeblazen glas en bijzondere beelden.

 

Credits  Woonmodetrend Nigh & Day van Perscentrum Wonen kwam tot stand i.s.m. NRC Next

Styling & productie: Marianne van Dodewaard  Fotografie: Dennis Brandsma  Met dank aan: Piet Hein Eek (locatie) en Dutch Style Company

Post to Twitter

Comments

  1. continuously i used to read smaller articles which also clear
    their motive, and that is also happening with this post which I
    am reading now.

Speak Your Mind

*